Sök

01 juni 14.14, Övrigt, Jönköpings län

Polisen varnar för misstänkt falska försäljare.

De senaste veckorna har det skett villainbrott i Gnosjö och Värnamo där vi även fått in uppgifter om misstänkt falska larmförsäljare. "Försäljarna" ska enligt uppgifter innan inbrotten skett knackat på och ställt ingångna frågor om befintliga larm och säkerhetsförutsättningar i de aktuella bostäderna.

Vi har i nuläget inget fall där man helt och hållet kunnat konstatera att samma personer är involverade i de olika händelserna. Polisen kan dock efter att man fått in flertalet uppgifter om detta, inte utesluta att det finns ett samband.

Berätta inte om ert hushålls säkerhetsåtgärder för obekanta personer, även om de säger sig komma från ett seriöst bolag. Visitkort med kända företagsnamn är lätta att förfalska, så begär att få kontrollringa på nummer ni själva söker fram. Detta för att säkerställa att försäljare, och andra som kommer hem till er och erbjuder tjänster eller varor, är "äkta". 

Oavsett vilken tjänst du erbjuds hemma – försäkra dig alltid om att den som besöker din bostad är den de utger sig för att vara. 

Vi tar gärna emot tips om misstänkt aktivitet på 114 14 eller polisen.se. Vid pågående brott – ring alltid 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.