Sök

02 juni 07.52, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00

Sedan midnatt har två personer i Skellefteå omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Den ena överlämnades till sjukvård. 

En viltolyka har rapporterats till polisen under natten. Den inträffade på E4 i Yttervik, Skellefteå. Det finns inga rapporter om personskador.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Brännbollsyran i Umeå:

Polisen har under kvällen och natten åter arbetat med en hög närvaro i och omkring festivalområdet för att evenemanget skall upplevas som en trygg och säker plats för dess besökare.

Berusningsnivån har upplevts lägre jämfört med insatsens tidigare kvällar och detta har även återspeglats i antalet omhändertagna med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ett tiotal besökare har under kvällen omhändertagits på grund av berusning.

På festivalområdet blev det under kvällen ett femtontal brottsmisstankar gällande narkotikabrott som föranledde tvångsmedelsåtgärder i form av kroppsvisitationer/kroppsbesiktningar och beslag av mindre mängder narkotika.

Inom ramen för polisinsatsen kring Brännbollsyran har det utöver dessa brottsmisstankar även upprättats ett tiotal polisanmälningar. Dessa med brottsrubriceringar gällande bland annat misshandel, bedrägeri, sexuellt ofredande och skadegörelse.

Med kvällens besöksantal på 14 000 personer ställt i proportion till antalet polisanmälningar är polisens uppfattning att det varit en lugn kväll med flertalet positiva och glada besökare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.