Sök

02 juni 07.58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 150-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inbrott i Svärtinge

Strax efter klockan 23:00 får polisen larm om ett befarat inbrott på en adress i Svärtinge. Där ska man uppfattat någon som slagit sönder en altandörr till en bostad och sedan tagit sig in i huset. Polis kommer till platsen för att undersöka situationen, senare kan en misstänkt man gripas. Polisen har inlett en förundersökning gällande inbrottsstöld alternativt grovt hemfridsbrott. Vad förövaren kan ha tillgripit för gods är i nuläget ej klarlagt. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Bilbränder i Motala kommun

01:30 larmar SOS om två personbilar som brinner på landsbygden strax söder om Motala. Flera personer larmade efter att ha sett rök komma från platsen. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Ingen misstänkt har anträffats till följd av bränderna.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.