Sök

29 juni 08.15, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23:44 Strömstad, försök till grov våldtäkt samt grovt rån
En kvinna kontaktar polisen och uppger att hon utsatts för ett våldtäktsförsök utomhus. En man ska ha hållit fast henne och försökt dra av henne kläderna. Därefter tillgrep han ett smycke från kvinnan och lämnade platsen till fots. Polisen har sökt efter gärningsmannen, bland annat med hund, men utan framgång. Avspärrningar upprättades vid brottsplatsen och en teknisk undersökning har genomförts. Händelsen utreds som försök till grov våldtäkt samt rån.

01:12 Uddevalla, vapenbrott
En ung kvinna ringer polisen och uppger att hon blivit hotad av en yngling på en fest. När kvinnan satte sig i en bil för att lämna platsen, ska en annan yngling ha avlossat ett skott mot bilen med ett luftgevär. Polis åker till platsen. Flera personer kontrolleras och hörs. I bostaden påträffas ett luftgevär samt ammunition, som tas i beslag. En anmälan gällande olaga hot samt vapenbrott upprättas. Två män i 20-årsåldern är misstänkt i ett fall vardera.

03:07 Göteborg, rån
Vid Marklandsgatan ser allmänhet en man i 25-årsåldern slita en mobiltelefon från en jämnårig kvinna och larmar polisen. Kvinnan, inringaren och en man i 30-årsåldern följer efter gärningsmannen, som flyr springandes. Han blir upphunnen och konfronterad. Gärningsmannen utdelar ett slag mot mannen i 30-årsåldern. Strax därefter anländer en polispatrull och gärningsmannen grips. Han misstänks för rån och sexuellt ofredande av kvinnan, samt för misshandel av mannen i 30-årsåldern.

03:33 Ulricehamn, mordbrand
Larm inkommer om en brand i en husbil i centrala Timmele. Branden sprider sig sedan till ett närliggande hus. Polis åker till platsen för att assistera räddningstjänsten samt säkra eventuell utredning. Två fordon uppges ha blivit helt utbrunna, oklara skador på fastigheten. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. Brandorsaken är okänd och en anmälan gällande mordbrand upprättas. En tekniks undersökning kommer att genomföras.

03:45 Mark, rattfylleri
Polisen får samtal om en bil som kör vingligt på riksväg 41. Inringaren kör efter bilen, som uppges pendla mellan vägbanorna. Bilen kör samtidigt långt under hastighetsbegränsningen. En patrull möter upp och får stopp på fordonet strax före klockan 04:30. Förarens utandningsprov är positivt och hon tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.