Sök
Uppdaterad 03 juni 10.05

03 juni 02.29, Mord/dråp, Norrköping

Grovt våldsbrott i Norrköping.

00:08 Ett larm inkommer om ett misstänkt pågående våldsbrott i en bostad i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hageby i Norrköping. Patrull på plats kan konstatera att det handlar om ett grovt våldsbrott. Avspärrningar upprättas och det görs även vissa fynd utomhus varpå avspärrningar upprättas även där. En person, en man i 20-årsåldern, påträffas i närheten och är frihetsberövad.

Polisen har en stor insats i området med flera kompetenser inblandade. I nuläget kan vi inte gå in på antalet målsägande, misstänkta gärningspersoner eller skadeläge med hänsyn till utredningsläget.

03:49 Två personer har påträffats med skottskador. Skadeläget kommenteras inte i nuläget. Polisen är intresserad av allmänhetens iakttagelser i området kring midnatt. Om man har upplysningar om personer eller fordon eller annat som kan vara av intresse för utredningen vill vi att man hör av sig på 11414.

05:32 De två männen som påträffades med skottskador är avlidna. Brottsrubriceringen har ändrats till mord. Polisen lämnar inga fler kommentarer kring de avlidna med hänvisning till förundersökning.

 

10:00 Den man i 20-årsåldern som tidigare gripits misstänkt för grovt  vapenbrott är nu misstänkt för mord i två fall.

Mannen är numera anhållen. 

Polisen arbetar fortsatt mycket intensivt med ärendet. Varken polis eller åklagare kan i nuläget lämna närmare information om händelsen med hänvisning till att utredningen är i ett tidigt skede och att förundersökningssekretes råder. 

Lokalpolisområdeschef Frida Braf finns tillsammans med kommunpolis på plats i Hageby under förmiddagen, se tidigare pressutskick för bokning av intervju. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.