Sök

03 juni 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer en sammanfattning från kvällen/natten.

18.29 Försök till mord samt grovt vapenbrott.
Polisen får in flera samtal om höga smällar i området Backa, Göteborg. Polis har snabbt flera patruller på plats och anträffar en man med skottskadad fot. Mannen omhändertas av ambulans och körs till sjukhus. Området spärras av och tekniker som arbetar på plats gjorde under kvällen fynd i form av tomhylsor. Anmälan om försök till mord samt grovt vapenbrott skrivs.

00.23 Försök till mord samt grovt vapenbrott
Polisen får in flera samtal om smällar i Flatås. Polis åker till plats och kan konstatera skotthål i ett fönster. Det befann sig personer inne i lägenheten men ingen person kom till skada. Vi har haft avspärrningar under tidig morgon samt tekniker på plats men avspärrningarna är nu hävda. Polisen kommer fortsätta jobba med ärendet under dagen.

04.00 Grov allmänfarlig ödeläggelse
Det inkommer samtal till polisen om att något ryker utanför en företagslokal i Kallebäck. Polis åker till adressen och spärrar av området. Bombtekniker tillkallas och arbetar på plats just nu. Området är fortsatt avspärrat och detta kan påverka framkomligheten för boende samt de som arbetar i närområdet. Anmälan om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.