Sök
Uppdaterad 04 juni 18.31

04 juni 15.40, Stöld, Lekeberg

Tre personer gripna för häleri samt tillgrepp av fortskaffningsmedel

Flera polispatrull genomförde tidigare under eftermiddagen sök efter ett tillgripet fordon i de västra delarna av polisområde Örebro. Aktuellt ekipage stoppades i Lekebergs kommun och stoppet gick lugnt till väga.

En man i 50-årsåldern misstänks att under påverkan av narkotika framfört fordonet, beslut om kroppsbesiktning beslutades av behörig beslutsfattare. Misstankar som riktas mot mannen är rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott, eget bruk.

Som passagerare befann sig i ekipaget två kvinnor, de är i 30-35-årsåldern.

Samtliga tre personer grips på platsen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel då bilen är eftersökt som stulen. Fordonet är nu taget i beslag.

I fordonet anträffas även misstänkt stöldgods, även detta gods är taget i beslag för att godsspåra vem som blivit sakerna avhänt. Brottsrubricering riktad mot samtliga tre är häleri.

Utredningsåtgärder pågår. Efter sammanställning av ärendet och när ärendet är föredraget en jouråklagare kommer denna fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållan alternativt att frihetsberövandet hävs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.