Sök

05 juni 07.37, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

00:46 Förargelseväckande beteende, Luleå
Polisen utfärdar ordningsbot till en ung man som urinerat offentligt i Luleå centrum.

00:57 Trafikkontroll, Luleå
Polisen har haft en trafikkontroll på Skeppsbrogatan i Luleå centrum. Samtliga var utan anmärkning.

01:45 Tillgrepp av fortskaffningsmedel mm, Luleå
Under natten kontaktas polisen gällande två personer som beter sig märkligt på Mjölkudden i Luleå. De ska bland annat ha ryckt i dörrar. Polisen åker dit och påträffar personerna.
De misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel då mopeden de färdas på är tillgripen. En av dem, en man, grips. Förutom mopedstölden misstänks han också för bland annat grov olovlig körning, drograttfylleri, grovt brott mot knivlagen och försök till stöld av en cykel.
Den andra personen, en kvinna, omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Även hon misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till stöld och grovt brott mot knivlagen.

Övrigt: Två viltolyckor har anmälts under natt och morgon, de inträffade i Bergträsk, Älvsbyn samt på länsväg 373 i Boksel, Arvidsjaur. Inga personskador har uppstått. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.