Sök
Uppdaterad 06 juni 13.16

05 juni 22.40, Mord/dråp, försök, Göteborg

Flera larmsamtal inkommer om skottlossning i ett parkeringsgarage vid Selma Lagerlöfs torg.

Polis är snabbt på plats och påträffar en skottskadad man i 25-årsåldern i p-garaget. Han förs till sjukhus med ambulans, men hans liv går inte att rädda. Mannen avlider på sjukhuset. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och ett intensivt arbete pågår, bland annat med informationsinhämtning. Initiala utredningsåtgärder har vidtagits och avspärrningar har upprättats vid brottsplatsen, där en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras. Ingen har ännu gripits i ärendet. 

Polisen är tacksamma för observationer som gjorts i samband med skjutningen. Har du uppgifter att lämna, vänligen ring 114 14. Vittnen har bland annat sett en bil lämna platsen kort efter skottlossningen, eventuellt i riktning mot E6.

Uppdatering 07.00
Avspärrningarna kring Selma Lagerlöfs torg hävdes nu på morgonen. 

Uppdatering 12:15
Polisens arbete fortsätter genom att vi bland annat genomför dörrknackning i området, vi har en presstalesperson på plats och vi arbetar trygghetsskapande i området. Flera personer har hämtats in till förhör men ingen är gripen.

Uppdatering 16:50
Fortfarande har ingen gärningsperson gripits för brottet. Vi arbetar dock aktivt vidare i ärendet genom att inhämta mer information. Detta sker bland annat genom förhör och andra typer av dokumentation. Vi har också en ökad polisiär närvaro som arbetar trygghetsskapande i aktuellt område.

När ny information finns i ärendet som vi kan gå ut med kommer det att kommuniceras via denna kanal.

Uppdatering 240606
Polisen är fortsatt i en intensiv utredningsfas och har under dagen jobbat vidare i ärendet med bland annat dörrknackning och informationsinhämtning. Under tidig morgon får vi in ett larm om en bilbrand på en adress på Hisingen. Bilen visar sig senare ha en eventuell koppling till mordet och tas i beslag för vidare teknisk undersökning. Inga uppgifter om att någon har kommit till skada i samband med branden. Fortsatt ingen gripen i ärendet. Parallellt med det fortsatta utredningsarbetet jobbar även polisen trygghetsskapande i området genom en ökad närvaro. Polisen är även fortsättningsvis intresserade av tips och iakttagelser. Den som har tips eller gjort iakttagelser som kan höra av sig till polisen på 114 14 eller via polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.