Sök

06 juni 07.00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, polisen har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Vidare har en anmälan gällande ringa misshandel upprättats efter ett bråk i centrala Kalix och i Luleå har en ung förare fått böter på grund av att han spelat hög musik från fordon i Innerstaden.

Kl 00:51, Gällivare

Polis beordras till en restaurang med anledning av en man som blivit avvisad därifrån. Mannen uppges ha kommit tillbaka till restaurangen, hällt ut bränsle och försökt tända på - utan att lyckas. Han ska därefter ha lämnat platsen.

Mannen hämtas till förhör. Åklagare fattar senare under natten beslut om att han ska anhållas, misstänkt för försök till mordbrand.

Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

Kl 02:49, Kalix

Personer har varit inne på en återvinningscentral på natten, vilket inte är tillåtet. Personerna har därefter lämnat området.

Polis åker till platsen. Anmälan gällande olaga intrång upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.