Sök

06 juni 10.25, Övrigt, Umeå

Hagaparken, summering av polisens arbete i samband med så kallad mösspåtagning

Under onsdagskvällen samlades cirka 300 blivande studenter i Hagaparken för traditionsenliga mösspåtagningen. Polisen var på plats och summerar kvällen enligt följande:

Det var många unga vuxna i parken under kvällen. En del drack alkohol, andra gjorde det inte. Polisens bild är att firarna tog hand om varandra och ingen behövde omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Det var generellt trevliga bemötanden och tillsagda personer lyssnade på polisens uppmaningar.

En del boende i närområdet uppskattade inte att det urinerades på olämpliga platser. Tre personer fick också böter på grund av offentlig urinering. Utöver det fick två böter på grund av att de spelade hög musik på allmän plats.

Under kvällen kontrollerades också trafiken runt parken, då det fanns förväntningar om att en del motorburna skulle uppsöka området. Det resulterade i tre flygande inspektioner av fordon samt en anmälan gällande vårdslöshet i trafik.

Vidare sågs även en del föräldrar besöka parken, vilket uppskattades.

Sammanfattningsvis var kvällen relativt lugn och trevlig. Inga anmälningar gällande våldsbrott upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.