Sök

06 juni 14.00, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete under dagen

DOROTEA

Under tidig eftermiddag kontrollerades trafiken på E45 vid Laiksjö. Alla kontrollerade förare var nyktra, men två fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

SKELLEFTEÅ

Vid 8-tiden hölls en trafikkontroll vid Bockholmsvägen, Tuvan. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse. Föraren hade kört 85 km/timmen på en 70-väg. Därefter kontrollerades nykterheten i trafiken vid Järnvägsleden, Norrvalla, utan några anmärkningar.

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll vid Klockarbergsvägen, Sjungande dalen. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. En trafikkontroll hölls också vid Norra Kustvägen i Bureå.

STORUMAN

Under förmiddagen kontrollerades trafiken på E45 i tätorten. Alla kontrollerade förare var nyktra. En förare saknade dock körkort och misstänks för grov olovlig körning.

VILHELMINA

I dag öppnades Vildmarksvägen över Stekenjokk för säsongen. Omkring 100 trafikanter stod i kö på Jämtlandssidan inför öppningen och ungefär hälften så många på Västerbottenssidan. Därefter fortsatte antalet trafikanter att fyllas på efter öppningen. Polis fanns på plats för att underlätta för trafikanterna i samband med detta. Man arbetade bland annat med att informera om de lokala reglerna samt kontrollera att de följdes. Trafikanter visades också var det var möjligt att parkera. Inga böter utfärdades. Fortsättningsvis, besökare på sträckan uppmanas att läsa igenom de lokala reglerna som finns för området. Informationen finns på länsstyrelsernas hemsidor (Västerbotten och Jämtland).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.