Sök

08 juni 07.48, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:58 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Vingåker uppstod misstanke om drograttfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 40-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör.  

23:03 Polis och väktare larmades till en skola på Idrottsvägen i Nyköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen stod en av ytterdörrarna öppen. Byggnaden söktes igenom men ingen person eller annat av intresse anträffades. Det är oklart om något stulits men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns ingen misstänkt i ärendet. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka med rådjur och vildsvin, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.