Sök

08 juni 08.06, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, en person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:04 Rattfylleri, Robertsfors
Larm om en singelolycka med motorcykel i Robertsforstrakten inkommer och polis åker till olycksplatsen. Vid en nykterhetskontroll blåser föraren positivt och misstanke om grovt rattfylleri uppstår. En anmälan ska upprättas. Föraren förs till sjukvård med ambulans.

00:15 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en mopedbil på Carlslid i Umeå. I bilen färdas tre ungdomar, varav en sitter i mitten där man inte får ha passagerare. Ingen av ungdomarna har bilbälte. Vårdnadshavare kontaktas och ordningsböter utfärdas.

00:41 Misshandel, Umeå
Polis åker till en krog i centrala stan med anledning av misshandel. En man i 50-årsåldern misstänks ha slagit en man i 20-årsåldern. Det finns inga uppgifter om att det behövs akutsjukvård. Den misstänkte mannen avvisas från platsen. En anmälan ska upprättas.

01:02 Skellefteå, Misshandel
Polis åker till en idrottsplats i Myckle efter uppgifter om att en man blivit slagen. Ingen misstänkt är kvar på platsen. Polis håller vittnes- och målsägandeförhör. Målsägande lämnas av på akuten.

02:29 Rattfylleri, Skellefteå
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på Kanalgatan i Skellefteå centrum. Föraren, en man i 35-årsåldern, misstänks för rattfylleri och provtagning utförs. En anmälan ska upprättas.

03:14 Trafikolycka, Umeå
Larm inkommer om en olycka med fyrhjuling utanför Sävar. Enligt initiala uppgifter åker fyra personer till sjukvård med ambulans. Det finns inga uppgifter om skadeläge, eventuella frågor hänvisas till regionen. Polis har varit på olycksplatsen och olyckan ska utredas.

03:27 Narkotikabrott, Skellefteå
Polis kontrollerar en kvinna, som är i 25-årsåldern, i Skellefteå centrum. Hon har misstänkt narkotika med sig. Förhör hålls och anmälan gällande narkotikabrott, innehav, ska upprättas. Ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

03:40 Ofredande/förargelse, Skellefteå
Samtal inkommer om att det spelas hög musik i bilar på en parkering på Anderstorp i Skellefteå. När polis anländer till platsen spelas det väldigt hög musik, en ordningsbot (böter) utfärdades till fordonsägaren. Ungefär en timme senare inkommer samtal av samma karaktär: Det spelas då hög musik vid en bensinstation på Norrbacka. Polis åker dit och utfärdar en ordningsbot och avisar från platsen.

07:00 Sexualbrott, Skellefteå
Polis beordras till Sörböle med anledning av samtal om att en man onanerar framför andra personer. Mannen, som är i 25-årsåldern, anträffas och omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande ringa narkotikabrott, eget bruk, och sexuellt ofredande ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.