Sök

09 juni 07.39, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, sex personer har omhändertagits för fylleri, varav två överlämnas till anhöriga.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:38 Misshandel, Umeå
Polis åker till Rådhusparken i centrala Umeå med anledning av misstänkt misshandel. Två män, en i 25- och en i 20-årsåldern, är inblandade. Den yngre förs till sjukvård. Polis håller vittnesförhör och förhör de båda männen. Den äldre är misstänkt för grov misshandel, han grips av polis och anhålls sen av åklagare. 

02:48 Misshandel, Skellefteå
En patrull som befinner sig i Skellefteå centrum ser hur en man ger en annan man en örfil. En anmälan gällande misshandel ska upprättas och mannen som misstänks för misshandel omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

03:05 Misshandel, Umeå
Polis som befinner sig i centrala Umeå blir får till sig att det varit ett bråk på ett uteställe. En kvinna i 30-årsåldern, som misstänks ha utsatt två andra kvinnor för misshandel, omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Vittnesförhör hålls och anmälan upprättas. Det finns inga uppgifter initialt om att någon har behövt uppsöka akutsjukvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.