Sök

09 juni 07.48, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

01:14 Polis larmades till Svista, Eskilstuna med anledning av ett inbrott i en container. När polis anlänt till platsen visade det sig att tjuven/tjuvarna sågat upp ett hål i en container och stulit elverktyg och lasrar. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar vid brottsplatsen och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

02:30 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Gustavsborgsvägen i Eskilstuna uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur och vildsvin, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.