Sök

01 maj 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Det har varit många larm som polisen hanterat under natten. Många av dessa har på ett eller annat sätt varit alkoholrelaterade. Bland annat har ett stort antal fyllerier hanterats, och flera fall av misshandel där en eller flera parter varit alkoholpåverkade. Inga grövre våldsbrott har rapporterats in under natten som varit.

22:17, Hjo, grovt brott mot knivlagen m.m.
En man försökte bryta sig in i en butik. När en privatperson konfronterade mannen drog mannen fram en kniv och höll upp den. När polisen kom till platsen greps mannen, som var i 40-årsåldern, och fördes till polisstationen. Mannen misstänks för olaga hot, försök till stöld, grovt brott mot knivlagen. Mannen ska ha varit väldigt påverkad.

01:20, Trollhättan, misshandel
Polisen fick larm om ett bråk i Sjuntorp där ett tiotal personer i 15-årsåldern på något sätt varit inblandade. En polisanmälan skrevs gällande misshandel då en av personerna verkar ha blivit sparkad och slagen av två andra personer. Målsägande fick inga allvarliga skador till följd av misshandeln. Ingen person har gripits, men flera individer kontrollerades och identifierades av polis i samband med händelsen. Det finns numera misstänkta i ärendet.

02:22, Göteborg, misshandel
Två personer slog en tredje person inne på en toalett. Detta ska ha skett inne på en pub i centrala Göteborg. Personen som blev slagen fick skador på näsan, men skadan ska inte vara av allvarligare art. Gärningspersonerna har inte gripits, men vi har misstänkta i ärendet.

02:35, Borås, skadegörelse
En förbipasserande såg hur flera killar i 18-årsåldern krossade fönsterrutor på en butik, sparkade sönder papperskorgar och drog ner skyltar från butiker. Gärningspersonerna hann lämna platsen innan polisen anlände. En polisanmälan om skadegörelse är upprättad.

03:35, Stenungsund, stöld genom inbrott
En gärningsperson tog sig in på en byggarbetsplats i Norum under natten. Polisen larmades till platsen av ett larmbolag. Gärningspersonen hann lämna platsen innan polisen anlände. Det är i dagsläget oklart vad gärningspersonen stulit. En anmälan skrevs ändå med brottsrubriceringen stöld genom inbrott.

04:04, Åmål, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
Väktare ringde in till polisen då väktaren bevittnade en singelolycka där föraren sedan sprungit från platsen. Vid en kontroll av den krockade personbilen visade det sig att aktuellt fordon var stulet. Föraren, en man i 35-årsåldern, kunde senare fångas in. Han misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel och smitning från trafikolycksplats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.