Sök

01 maj 07.41, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har två personer i länet omhändertagits för fylleri och fått sova ruset av sig i arresten. En av dessa misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Under natten har ytterligare en person medtagits för provtagning misstänkt för bruk av narkotika.

00:06 Rattfylleri, Norsjö
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Norsjö. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri alternativt grovt rattfylleri upprättas och föraren får sitt körkort omhändertaget. 

00:17 Trafikbrott, Robertsfors
Polisen kontaktas gällande bilar som spelar hög och störande musik runt om på orten. Polisen åker ut och anträffar en förare som spelar hög musik ur sitt fordon. Han avvisas från platsen.

00:18 Skadegörelse, Umeå
Polisen beordras till ett uteställe i centrala Umeå där ordningsvakt har envarsgripit en man som misstänks för skadegörelse. Polisen tar upp en anmälan. 

00:34 Misshandel, Skellefteå
Polisen uppmärksammas på en misshandel som ska ha skett i centrum. En tonåring ska ha blivit misshandlad en en person. Polisen tar upp en anmälan.

01:07 Våldsamt motstånd, Storuman
Polisen omhändertar en man på ett hotell i Hemavan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för våldsamt motstånd samt narkotikainnehav.

01:30 Grov misshandel, Umeå
Polisen uppmärksammas om en pågående misshandel på Rådhustorget i Umeå. Två unga män misstänks ha misshandlat en tredje man. De två misstänkta grips misstänkta för grov misshandel. Målsäganden ska inte ha uppsökt vård under natten enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget. 

01:31 Trafikbrott, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Forsdala. Föraren ska ha kört med dimljus och halvljus samtidigt men nekar till ordningsbot varför anmälan istället upprättas. 

01:38 Våld och hot mot tjänsteman, Umeå
Polisen uppmärksammas på att ordningsvakter har envarsgripit en man på ett uteställe i centrala Umeå då hon misstänks för våld och hot mot väktare.  Polisen tar upp en anmälan om våldsamt mostånd samt våld och hot mot tjänsteman. Hon avlägsnas därefter från platsen.

03:35 Ringa misshandel, Umeå
Polisen kontaktas gällande någon form av bråk utomhus på Teg i Umeå. Två män ska ha bråkat med varandra. Polisen tar upp anmälan samt motanmälan gällande ringa misshandel. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.