Sök

01 maj 07.41, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har polisen omhändertagit två personer i länet för fylleri.

Under natten har polisen gripit en man i 25-årsåldern som misstänks för våldtäkt. Brottet ska ha skett inomhus i Sundsvall och målsäganden är en kvinna. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen. 

00:26 Alkohollagen, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande en ungdomsfest i trakterna av Stöde. Det uppges vara många berusade ungdomar på plats varav en del minderåriga. Polisen åker dit för att bland annat lugna ner stämningen som besrkivs som dålig. Polisens närvaro resulterar i ett tiotal samtal till vårdnsadshavare, stopp och kontroll av flertalet fordon samt många samtal med ungdomar på platsen. 

00:50 Rattfylleri, Härnösand
Polsien larmas om en singelolycka i Ramvik, Härnösand. Enligt initiala uppgifter ska en bil ha kört in på en tomt och ner för en stentrappa. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om grovt rattfylleri upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

02:20 Misshandel, Härnösand
Polisen kontaktas gällande en misshandel i Bondsjöstaden. Ett tiotal personer ska ha befunnit sig på platsen. En man ska ha blivit misshandlad av en annan man. Den utsatte ska inte ha uppsökt sjukvård. Anmälan om misshandel upprättas. 

Övrigt: Under natten och morgonen har två viltolyckor rapporterats till polisen, de inträffade på riksväg 90, Forsmo-Ed, Sollefteå samt på Norra Alnö, Sundsvall. Inga personskador uppstod. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.