Sök

01 maj 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

God morgon!

Valborgsmässonatten har förflutit relativt lugn för Jönköpings läns del. Det har dock varit ett stort inflöde av ärenden. Polisens regionledningscentral öst har hanterat drygt 90 ärenden som rör Jönköpings län under senare kväll och natt. Det har bland annat rört sig om en hel del fylleri och omhändertagna personer. 

 

22:20 Sävsjö 

Polisen får samtal om en utåtagerande man i ett trapphus. När patrull kommer till platsen är mannen fortsatt stökig, och polispatrull använder elchockvapen för att få honom under kontroll. Mannen är nu misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt olaga intrång.  

Han blev omhändertagen enligt lagen om berusade personer. 

 

02:11 Hamnparken, Jönköping 

Polis och ambulans kallas till Hamnparken med anledning av att en person ska ha misshandlats med slag och sparkar av flera personer. Mannen, som är i 20-årsåldern, fick åka med ambulans men ska inte vara allvarligt skadad. En anmälan om misshandel är upprättad, ingen person är utpekad som misstänkt. 

 

02:56 Bodafors

Tre män har gripits som misstänkta för grov misshandel i Bodafors under natten till 1 maj. Polis kallas till platsen tillsammans med ambulans strax innan 03. När patrull kommer dit konstateras att en person skadats med ett vasst tillhygge. Ingen gärningsperson var då kvar på platsen. 

En liten stund senare får patrull upp ögonen för ett fordon med flera personer i. Samtliga av dessa grips som misstänkta för grov misshandel. Utredningen är i ett tidigt skede och mer information kan inte lämnas för nuvarande. 

Målsägande fördes till sjukhus för omplåstring men ska inte vara livshotande skadad. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.