Sök
Uppdaterad 01 maj 16.35

01 maj 14.07, Övrigt, Gislaved

Polis på plats efter stök vid allmän sammankomst

13:39 Gislaved 

Polis är på plats i Gislaved med anledning av att det blivit stökigt under en allmän sammankomst.

Motdemonstranter uppges ha anslutit till den tillståndsgivna demonstrationen och stört den på flera sätt.

Initialt ska det ha varit rörigt på platsen men när polis kom fram hade läget lugnat ner sig något och motdemonstranterna hade lämnat. 

Polispatruller är på plats för att försöka reda ut vad som skett.

 

UPPDATERING

En person har gripits som misstänkt för misshandel efter att man ska ha puttat en åhörare i samband med en tillståndsgiven allmän sammankomst.

Målsägande blev inte allvarligt skadad.

Utöver det är ett flertal andra personer misstänkta för störande av allmän sammankomst då de under den tillståndsgivna demonstrationen ska ha eldat flaggor och stört på flera sätt.

Ingen ytterligare är gripen. För störande av allmän sammankomst är straffsatsen från böter till sex månaders fängelse. Det är ett flertal personer som är misstänkta för detta. 

Innan polis kom till platsen hade motdemonstranterna lämnat i flera fordon. Dessa kunde senare hittas och stoppas av polispatruller.

Husrannsakningar gjordes och man har beslagtagit föremål, bland annat tändvätska. Det finns också misstanke om brott mot knivlagen. De personer som färdades i bilarna bedöms ha koppling till motdemonstrationen och är därmed misstänkta.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.