Sök

10 maj 07.59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut: 

22:46 Polis larmades till en bostad i Charlottenborg, Motala, med anledning av en misshandel inomhus. När polis anlänt till platsen visade det sig att en man i 30-årsåldern blivit hotad och misshandlad av ett antal gärningspersoner. Målsägande ska ha fått någon form av sårskada och fick följa med ambulans till sjukhus. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Ett par timmar efter larmet kontrollerades en bostad i Skänninge. I bostaden fanns fem personer, tre män och två kvinnor i 20-årsåldern. Samtliga greps och är misstänkta för grovt rån, grovt vapenbrott och grovt hemfridsbrott. Under fredagsmorgonen har alla fem anhållits av åklagare. Ärendet är därmed åklagarlett. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.