Sök
Uppdaterad 11 maj 08.02

10 maj 14.40, Skottlossning, Mjölby

Skottlossning i centrala Mjölby.

Runt klockan 14:00 larmas polis till en plats i centrala Mjölby efter att det hörts höga smällar i området.

Polis rycker ut med flera patruller och kan snart konstatera att det rör sig om en skarp skottlossning som skett i området. För närvarande finns inga uppgifter om att någon person kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Polisen har spärrat av ett område där detta ska ha inträffat. Man arbetar just nu för att säkra spår vid platsen samt inhämta information från allmänheten.

Man har nu inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott.

Ingen har i nuläget frihetsberövats till följd av händelsen. Jakten på gärningsperson pågår.

Uppdatering 16:20: Polisen arbetar ännu med stor resurs för att säkra vidare spår och få tag i gärningspersoner. Man arbetar även brett med att inhämta information från personer som kan ha värdefull information om det inträffade. Rättsläget är nu grovt vapenbrott samt försök till mord. Ingen har anträffats skadad i nuläget. 

Uppdatering 17:45: Polisens arbete efter händelsen fortsätter med full kraft. Om man gjort iakttagelser som verkar konstiga eller avvikande vill vi att man hör av sig till polisen på 114 14. 

Uppdatering 20:15: Tekniker är färdiga och avspärrningar vid brottsplatsen har hävts. Ingen person har frihetsberövats i ärendet.

Uppdatering lördag 11 maj: 

Brottsrubriceringen är fortsatt grovt vapenbrott och försök till mord. Ingen person har gripits i ärendet och ingen person har påträffats skadad. Polis arbetar vidare med utredningen på olika sätt. Det kan handla om dörrknackning i området och fortsatt informationsinhämtning från vittnen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.