Sök

10 maj 18.18, Skadegörelse, Karlstad

Stenkastning mot bilar i Välsvikenområdet

Polis har under fredagskvällen varit på plats vid E18, i höjd med Välsviken, med anledning av att två barn observerats av andra bilister då de har svingat stenar mot förbipasserande. Bland annat ska en buss ha träffats av en sten. 

En anmälan om skadegörelse har upprättats, men med anledning av att det har varit ett återkommande problem i Värmland med just stenkastning mot bilar vill polisen uppmana vuxna, ungdomar och vårdnadshavare att prata med framför allt barnen om konsekvenserna av den här typen av agerande. 

Stenkastning kan innebära ren livsfara för bilisterna som träffas av stenarna. Det kan leda till olyckor, personskador, dyra reparationskostnader och i värsta fall dödsfall. Barnen utsätter även sig själva för livsfara genom att vistas i närheten av motorväg där hastigheten är hög.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.