Sök
Uppdaterad 11 maj 07.56

10 maj 18.40, Skottlossning, Nyköping

Polisinsats i Nyköping efter misstänkt skottlossning.

Vid klockan 18:00 får polisen larm om höga smällar som hörts på Öster i Nyköping.

Polisen har ryckt ut till platsen med flertalet patruller för att kontrollera vad som inträffat.

I nuläget har ingen person påträffats skadad till följd av händelsen. Ingen person har heller frihetsberövats.

Det pågår just nu ett intensivt arbete i ärendet och polisen jobbar för att bilda en uppfattning om exakt vad som hänt vid platsen.

Händelsenotisen kommer att uppdateras när det finns mer information att delge.

19:00: Polisen har spärrat av ett område vid den aktuella platsen. Man arbetar brett med en rad olika utredningsåtgärder till följd av händelsen. 

19:06: Man kan efter initial kontroll på platsen konstatera att det rör sig om en skarp skottlossning. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Kriminaltekniker är på väg för att undersöka brottsplatsen.

20:00: Händelsen har ägt rum i restaurangmiljö. Polisens arbete fortsätter med full kraft och jakten på gärningsman pågår. Ännu har ingen frihetsberövats misstänkt för brott. 

Uppdatering lördag 11 maj:

Under fredagskvällen greps en pojke under 15 år till följd av skottlossningen. På grund av hans unga ålder har dock gripandet hävts. Brottsrubriceringen är fortsatt försök till mord samt grovt vapenbrott. Ingen person har påträffats skadad till följd av händelsen. Förundersökningen leds av åklagare så ytterligare mediefrågor hänvisas till Åklagarkammaren i Nyköping. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.