Sök

11 maj 07.45, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Vansbro, rattfylleri
22.14: Man i 55-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Mannens framfart hade initialt iakttagits och därefter har vittne tipsat polisen som kunde lokalisera den misstänkta personen. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Falun, rattfylleri
23.55: Man i övre tonåren misstänks för rattfylleri efter att ha lämnat ett positivt blås i polisens sållningsinstrument. Mannen medtagen för bevisprov, misstanke efter provtagning gäller rattfylleri av normalgraden. Ärendet hanteras enligt polisens utredningsmodell, SLF vilket är en form av snabbare lagföring och misstänkt har redan fått en utsatt tid för förhandling i tingsrätten alternativt att ett strafföreläggande kommer utfärdas av åklagare.

Leksand, narkotikabrott
00.25: Polispatrull kontrollerar en man i 35-årsåldern. Mannen påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika samt vidimerar att han brukat narkotika i närtid. Mannen medtas för provtagning och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Leksand, narkotikabrott
00.45: Polispatrull genomför en husrannsakan fara i dröjsmål. I aktuell bostad anträffas ett flertal individer som upplevs vara påverkade av narkotika samt att även misstänkt narkotika anträffas. Det är blandat män och kvinnor i åldersspann mellan 25–35-årsåldern. Misstankar gäller narkotikabrott, eget bruk samt innehav. Flera personer får lämna prov och det verkställs även beslag, proven kommer analyseras och beslagen även de analyseras. Förundersökning pågår.

I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.