Sök

12 maj 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats

23:13 Misshandel, Göteborg
Polis larmades om en utåtagerande man på en pizzeria på Stigbergstorget. Mannen ska ha varit hotfull och utåtagerande mot en bartender för att sedan ge sig på ordningsvakterna. Mannen som är i 20-årsåldern misstänks för ringa misshandel, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman. Ordningsvakter kunde omhänderta mannen och var tvungna att använda handfängsel för att få kontroll på mannen. 

23:22 Grov mordbrand, Kungälv
Polis och Räddningstjänst kallades till Gunnarsberg med anledning av en brand i ett flerfamiljshus. Det ska ha brunnit under en altan och polis kunde konstatera att branden var anlagd, en förundersökning om grov mordbrand inleddes. Två personer ska ha setts i samband med att branden startades. Polis har sökt av området och kontrollerat personer och tagit beslag som kan ha betydelse för utredningen.
Ingen gripen i nuläget.

Polisen är intresserade av iakttagelser vittnesuppgifter i samband med branden, finns uppgifter som kan hjälpa utredningen vänligen kontakta polisen på 11414 och delge oss dess uppgifter.   

01:00 Grov stöld, Göteborg
En man i 25-årsåldern blev bestulen på en halskedja med ett betydande värde på Kungsports avenyen. Det var när det blev stökigt i en restaurangkö som en gärningsman ryckte av målsägaren halsbandet. gärningsmannen ska sedan ha lämnat platsen i riktning mot Nya Allén. Ingen gripen i nuläget.

03:13 Narkotikabrott, Göteborg
En man i 30-årsåldern som var stökig på en restaurang på Hvitfeldtsplatsen och konfronterades av ordningsvakter var aggressiv och fick beläggas med handfängsel. Under skyddsvisitation anträffades narkotika och mannen misstänktes för narkotikabrott. Mannen fördes av polis till polisstation för tillnyktring enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusad person) och en anmälan om narkotikabrott har upprättats.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.