Sök
Uppdaterad 12 maj 10.09

12 maj 07.45, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län.

00:27 Polis larmades till Pryssgården i Norrköping med anledning av att en inringare anträffat ett misstänkt farligt föremål utomhus. När polis anlänt till platsen gjordes bedömningen att föremålet kunde vara skarpt. På grund av detta kallades det nationella bombskyddet in. Vid 01-tiden togs beslut om avspärrning av brottsplatsen. Vid 03-tiden började evakueringen av ett 15-tal boende i området. Några boenden har också fått inrymma. Detta av säkerhetsskäl.

Det nationella bombskyddet anlände till brottsplatsen och påbörjade arbetet vid 04:30-tiden och meddelande senare att objektet oskadliggjorts. Objektet har bedömts som skarpt av bombskyddet och rättsläget just nu är försök till mord samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Under söndagsmorgonen har avspärrningarna minskat och boende som berörts av evakueringen har fått börja återvända till sina hem. Polisens kriminaltekniker är också klara på plats. Ingen person skadades i samband med händelsen och ingen person har frihetsberövats i ärendet. Uppdatering 08:43: Ytterligare en brottsrubricering har tillkommit, försök till grov allmänfarlig ödeläggelse. Uppdatering 10:08 Avspärrningarna har nu hävts helt. 

05:12 SOS-larm om brand i en lägenhet i centrala Mjölby. Polis på plats kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Två personer befann sig i bostaden och båda två, män i 40- respektive 25-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll. De var vakna och talbara. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.