Sök

13 maj 07.20, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten har varit lugn ur polisiär synvinkel i polisområde Örebro

Örebro, narkotikabrott
23.05: Polispatrull kontrollerar en man i ett källarutrymme efter tips från en inringare. Mannen i källaren är i 45-åråldern och uppträder påverkat. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Karlskoga, föregivande av allmän ställning
23.27: En yngling kontrolleras i Karlskoga, personen är i tonåren och med sin klädsel kan vilseleda och påvisa att mannen har ett yrke som man inte får utge sig för att ha utan att inneha utbildning och legitimation. Föremålet taget i beslag. Anmälan föregivande av allmän ställning upprättad.

Örebro, allmänfarlig vårdslöshet
01.08: Räddningstjänsten och polis rycker ut på ett larm om brand i lägenhet på norr i Örebro. Det visar sig att ingen brand uppstått men att det ryker från en spisplatta. En man i 55-årsåldern misstänks för allmänfarlig vårdslöshet.

Örebro, narkotikabrott samt handräckning
02.56: Polispatrull kontrollerar två ungdomar. En uppträder påverkat och medtas för provtagning, vårdnadshavare kontaktas och personen överlämnas efter att utredningsåtgärder utförts. Även socialtjänsten informeras om ärendet. Den andra personen visar sig var eftersökt och ska handräckas vilket utförs av polispatrull.

I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet. Fem viltolyckor har inrapporterats och hanterats, inga personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.