Sök

13 maj 07.24, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet.

23:44 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har kontrollerat trafiken på Tegsbron i Umeå. Cirka 10 fordon kontrollerades och samtliga höll hastigheten.

23:52 Skadegörelse, Skellefteå
Polisen kontaktas gällande skadegörelse på ett hyreshus i Skellefteå. Okänd gärningsperson ska ha tagit sönder en fönsterruta. Polisen har varit på plats, anmälan om skadegörelse upprättas.

01:36 Försök till stöld, Umeå
Polisen kontaktas gällande en misstänkt pågående stöld på Universitetsområdet i Umeå. En person ska försöka ta sig in i minst en bil. Polisen åker dit och påträffar en man som stämmer in på signalementet. Anmälan gällande försökt till stöld ur fordon upprättas. 

02:11 Narkotikabrott, Umeå
Polisen beordras till en adress i Umeå där det befinner sig en misstänkt narkotikapåverkad person. Ytterligare en narkotikapåverkad person anträffas. De misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav. Personerna omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks också för våldsamt motstånd. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.