Sök

14 maj 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00:01, Göteborg, sexuellt ofredande m.m.
En berusad person antastade en kvinna på Vasagatan i Göteborg. Personen satte sig sedan i n bil och körde från platsen. Polis lokaliserade aktuellt fordon och stoppade det. Personen, en man i 35-årsåldern, kom att misstänkas för sexuellt ofredande, grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.

00:18, Göteborg, stöld
En man tog sig över butiksdisken på ett café inne på Centralstationen i Göteborg. Därefter stal han två muffins och fyra drycker. Ordningsvakter lyckades fånga in mannen i väntan på att polis skulle anlända. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för stöld. Han avvisades sedan från platsen.

02:22, Ale, bilbränder
Räddningstjänst och polis beordrades till Södra Klöverstigen i Nödinge C med anledning av att flera personbilar satts i brand. Sammanlagt verkar det röra sig om sju fordon som har brunnit. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med bränderna, som utreds som skadegörelse. Ingen person har gripits i nuläget.

02:24, Göteborg, misshandel
En man betedde sig illa inne på en hamburgerrestaurang på Kungsportsavenyn. En restauranggäst sa då ifrån, men blev då slagen av mannen. Mannen ska även ha spottat på personal inne på hamburgerrestaurangen, varpå han lämnade platsen. Ordningsvakter lyckades fånga in mannen i väntan på att polis skulle anlända. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för misshandel och ofredande. Han omhändertogs enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.).

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.