Sök

15 maj 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

22:25 Kungälv, viltolycka: Polisen får samtal om en påkörd älgkalv vid Kodemotet på E6. Inringaren berättar att flera bilar kört på älgen, som fortfarande uppges leva. Ingen person har dock kommit till fysisk skada. Trafikverket går ut med en varning om olyckan efter att myndigheten fått flera samtal om olyckan. Jägare och polis åker till platsen och djuret avlivas. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

01:40 Skövde, stöld genom inbrott: Ett vaktbolag kontaktar polisen efter att obehöriga personer tagit sig in på en företagstomt norr om Skövde. I en övervakningskamera kan vaktbolaget se två gärningsmän som rör sig på området. De tycks märka att de är upptäckta och avviker. Polis anländer och börjar söka efter gärningsmännen, bland annat med hund. Föremål av intresse för utredningen hittas och tas i beslag, men någon misstänkt person påträffas inte. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas. Tjuvarna ska bland annat ha kommit över GPS-utrustning till lantbruksmaskiner.

03:37 Göteborg, stöld genom inbrott: En kvinna i 30-årsåldern ringer 112 och berättar att hon vaknat av ljud i sin bostad. Hon ser att ytterdörren är öppen, och utanför står en okänd man. När kvinnan konfronterar honom avviker han på cykel. Diverse föremål har tillgripits från kvinnans bostad. Polisen har under morgonen hört målsägande samt sökt efter gärningsmannen i området. Någon misstänkt har inte påträffats. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.