Sök

15 maj 14.30, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

LYCKSELE

Strax efter kl 08 påbörjades en hastighetskontroll vid Hedlundavägen/Motionsvägen. Två förare fick böter på grund av hastighetsövertädelser. 

NORDMALING

Vid 10-tiden hölls en nykterhetskontroll vid Affärsvägen. 

ROBERTSFORS

En bilist stoppades under dagen för kontroll i Ånäset. Fordonet var avställt och hade körförbud. Böter utfärdades.

SKELLEFTEÅ

Under förmiddagen stoppades en bilist för kontroll på E4. Föraren hade återkallat körkort och blev misstänkt för olovlig körning. Förhör hölls och anmälan upprättades.

Under dagen stoppades också en trafikant för kontroll, där föraren blåste positivit i polisen sållningsinstrument. Föraren, en man, fick medfölja för provtagning och förhör. Anmälan gällande rattfylleri upprättades.

SORSELE

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll på Burevägen och senare efter länsväg 363.

STORUMAN

Under morgonen kontrollerades trafiken på E12 i Tärna tätort och därefter hölls en trafikkontroll i Hemavan.

UMEÅ

Under tidig eftermiddag hölls en trafikkontroll vid länsväg 363 i Håkmark. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav en fick körkortet omhändertaget. Högsta uppmätta hastighet var 113 km/timmen på en 80-sträcka. 

 

VINDELN

Under morgonen hölls en nykterhetskontroll vid Blå vägen, Granö. Alla kontrollerade förare var nyktra, utan några anmärkningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.