Sök

18 maj 07.30, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Narkotikabrott, Örebro
22.37. Två män i 25- respektive 30-årsåldern kontrolleras av patrull i området Sörby. Båda uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan varvid beslut om kroppsbesiktning tas. Anmälan om narkotikabrott eget bruk och innehav.

Bråk, Örebro
01.00. Allmänhet larmar om ett bråk mellan ett tiotal personer i City. Bråkmakarna skingras och en målsägande i 60-årsåldern kan identifieras. Anmälan misshandel av normalgraden. Det är oklart om mannen har behövt uppsöka sjukvård, men ska ha ådragit sig smärre sårskador. En man i 35-årsåldern omhändertas samtidigt enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Brott mot knivlagen, Nora
02.33. En man i 25-årsåldern kontrolleras vid Pershyttan. Mannen uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och beslut om kroppsbesiktning tas. På mannen anträffas ett föremål som faller under brott mot knivlagen. Anmälan upprättad om grovt brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor och trafikkontroller. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.