Sök

19 maj 08.07, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet samt sammanfattning av polisens arbete i samband med Springmeet i Östersund.

00:36 Misshandel, Östersund
Polisen kontaktas gällande en misshandel i centrum. Två män ska ha varit inblandade där den ene är misstänkt för att ha misshandlat den andre. Polisen har särat på och pratat med de inblandade. Anmälan om misshandel upprättas. Målsäganden får skjuts hem. 

01:20 Hemfridsbrott mm, Östersund
Polisen beordras till en adress med anledning av ett bråk. En man och en kvinna ska ha varit inblandade. Mannen misstänks för olaga hot och kvinnan för misshandel och hemfridsbrott. Anmälan samt motanmälan upprättas. 

02:06 Smitning från trafikolycka, Östersund
En bilist ska ha backat in i en lyktstolpe utanför en restaurang i centrum och ska därefter ha lämnat platsen utan att ge sig till känna. Anmälan om smitning från trafikolycka upprättas. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Springmeet i Östersund:

Det har varit väldigt mycket folk i centrala delarna av Östersund och då framför allt vid Circle K Krondikesvägen och Max Bangårdsgatan rapporterar polisinsatschefen. Stämningen i samband med tillställningen har generellt upplevts som god och de allra flesta har skött sig bra. Berusningsnivån har dock upplevts som hög. Tillställningen har haft en stor påverkan på trafikflödet i och omkring cruisingsträckan.

42 personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 17 av dem har varit minderåriga som överlämnats till vårdnadshavare eller socialtjänst. Polisen har haft en nära och gott samarbete med socialtjänsten då det getts möjlighet att överlämna ungdomar till dem, vilket har sparat både tid och resurser för polisen.

Cirka 15 stycken personer har avvisats eller avlägsnats enligt PL13 (polislagen). Anmälningar gällande rattfylleri, olovlig körning, våldsamt motstånd, ofredande och misshandel har upprättats.

Målet med polisens insats har varit att inget allvarligt våldsbrott, sexualbrott, olycka eller allvarlig ordningsstörning skall ske. Då inget sådant har inträffat får målet anses vara uppfyllt. Sammanfattningsvis har patrullerna haft mycket att göra, men inget ärende har varit utöver det vanliga vid denna typen av evenemang.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.