Sök

19 maj 13.39, Polisinsats/kommendering, Skellefteå

Polisens arbete i samband med lördagens cruisingevent i Skellefteå.

Under lördagen pågick ett årligt återkommande cruisingevent i Skellefteå. Ett event som startade i Piteå förra helgen.

Då man av erfarenhet vet att evenemanget kan generera vissa ordningsstörningar och trafikbrott hade polisen en förstärkt resurs i Skellefteå under kvällen. Det har medfört att polisen har kunnat finns på plats där ordningsstöringar har kunnat riskera att uppkomma. Patrullerna har på så sätt kunnat förebygga en hel del av dessa störningar och identifiera de som stör. Man har arbetat närvarande och brottsförebyggande. Polisen har också samverkat med kommunen - socialtjänst och fältassistenter.

Bedömningen efter årets event är att det har varit relativt lugnt. Inga anmälningar om allvarliga våldsbrott har upprättats.

Fler böter än en vanlig helg har dock utfärdats. Polis med trafikkompetens har också utfört flertalet flygande inspektioner av fordon där fordonsbrister kopplade till trafiksäkerhet har uppdagats. I arbetet har man också använt sig av så kallad UAS, drönare, för att få en överblick över evenemanget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.