Sök

02 maj 00.25, Stöld/inbrott, Hallsberg

Man i 25-årsåldern misstänkt för inbrott och försök till stöld.

En anmälare iakttog strax efter midnatt att två män gick in på ett förskoleområde i området Stocksäter i Hallsberg och ringde då polis. Innan polis hann att anlända såg anmälaren att männen sprang från platsen utan att verka ha fått med sig något.

Det visade sig att ett förråd på förskoleområdet brutits upp men att gärningspersonerna troligen inte fått med sig något därifrån. Spaningsarbetet ledde till att en man, som väl stämde överens med signalementet på en av förövarna, kunde anträffas i den riktning männen flytt. Den andre mannen har inte anträffats.

Den anträffade mannen är nu misstänkt för försök till stöld genom inbrott men frihetsberövades inte.

I samband med spaningsarbetet efter tjuvarna kontrollerades en annan man som efter kontroll visade sig inte ha med inbrottet att göra. Denne man som är i 45-årsåldern är i stället misstänkt för ringa narkotikabrott då han hade med sig en mindre mängd misstänkt narkotika vilken beslagtogs. Han frihetsberövades inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.