Sök
Uppdaterad 14 maj 13.01

02 maj 08.34, Brand, Falun

Brand i lägenhet i flerfamiljshus i området Bojsenburg i Falun.

Räddningstjänst, ambulans och polis är beordrade till platsen. Enligt räddningstjänst på plats är lägenheten helt övertänd och trapphuset rökfyllt. initiala uppgifter säger att lägenhetsinnehavare tagit sig ut ur lägenheten.

UPPDATERING KL 09:55 Lägenheten utbränd. Det finns ännu inga uppgifter om att någon person skadats i samband med branden. Polis är på plats för att bistå räddningstjänsten i räddningsarbetet samt för att genomföra brottsutredande åtgärder.

Utrymning av hela byggnaden har påbörjats.

UPPDATERING KL 12:00 Branden har inte orsakat några personskador. En förundersökning angående allmänfarlig vårdslöshet har inletts och lägenhet är avspärrad så att en brottsplatsundersökning ska kunna genomföras i syfte att om möjligt fastställa brandorsaken.

Uppdatering 14 maj, klockan 12.58: En brandorsaksundersökning genomfördes på platsen under måndagen. En del fynd gjordes och utredningen fortsätter. Rubriceringen är fortsatt allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.