Sök

21 maj 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

21:36 Göteborg, rån: En man i 20-årsåldern rånades och misshandlades av flera personer i Tuve. Mannen ska ha blivit slagen i huvudet och sparkad i ryggen. Rånarna omringade mannen och höll fast honom medan de knäppte loss hans guldkedja. Några av personerna som misshandlade mannen försvann från platsen till fots och andra med bil. Mannen behövde inte sjukhusvård för sina skador. Inga personer gripna.

03:32 Göteborg, stöld mm: Polisen larmas om att en man försöker ta sig in i en container vid en byggarbetsplats i Björkekärr. Mannen ska ses rulla kabel från en vinda. Patrull kommer till platsen och kan gripa mannen, som är i 35-årsåldern. Verktyg och en moped tas i beslag. Mannen misstänks för stöld, våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen. 

05:52 Kungälv, älg på vägen: Patrull är på plats på E6 där en älgkalv springer på fel sida viltstängslet strax före avfarten till Kode i norrgående körfält. Detta är ett av flera larm under natten och morgonen om älgkalvar på vägar. Älgar har även rapporterats i Stora Höga, Kinna i Marks kommun samt Kungsbacka och Varberg i Hallands län. Vi uppmanar bilister att ta det lugnt i trafiken och vara uppmärksam på älgar som förirrat sig ut på vägar. Under måndagskvällen krockade en bilist med en älg i Surte i Ale kommun. Den kvinnliga föraren fördes med ambulans till sjukhus. I övrigt rapporteras inga personskador i samband med att älgar förirrat sig ut på bilvägarna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.