Sök

24 maj 07.30, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Falun, försök till stöld
23.20: Två män i över tonåren misstänks för försök till stöld ur fordon efter att vittne iakttagit hur personerna visat ett onormalt intresse och försökt att komma in i ett parkerat fordon. En av männen omhändertas även enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Falun, häleri
01.40: Polispatrull träffar på en man i 30-årsåldern som innehar en cykel, som efter utredningsåtgärder visar sig inte tillhöra honom. Cykeln tas i beslag och mannen misstänks för häleri, att mannen kontrolleras ligger till grund för att vittne iakttagit hur mannen ryckt och dragit i flertalet cyklar i området där kontroller sker.

Ärende i övrigt som hanterats och arbetats med är av rutinkaraktär så som kontroll av personer och trafikanter. Flera ärende med psykisk ohälsa har hanterats under natten. Tolv viltolyckor har kommit till polisens kännedom under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.