Sök
Uppdaterad 31 maj 09.52

24 maj 13.11, Mord/dråp, Säffle

Misstankarna om att personen som hittades död i en bostad i Säffle den 24 maj har avskrivits.

Uppdatering 31 maj 09.50: Polisen har nu fått ett preliminärt utlåtande efter den rättsmedicinska undersökningen och det finns inget som talar för att personen blivit utsatt för brott. Misstankarna om mord kommer därför att läggas ner.

24 maj

Under förmiddagen anträffas en avliden person i en bostad, brott kan ej uteslutas varpå förundersökning inleds gällande mord alternativt dråp. Patrullerna har spärrat av aktuell plats för att en undersökning ska kunna genomföras. Utredningsåtgärder är vidtagna och förundersökningen hanteras enligt särskild rutin.

Uppdatering 16.27: Det inleddes en förundersökning om brott eftersom att det fanns omständigheter vid anträffandet som var tvunget att undersökas innan man kunde utesluta att något brott inträffat.

Efter den tekniska undersökningen har dock misstankarna om brott avsevärt försvagats och det kommer genomföras en rättsmedicinsk undersökning i början av nästa vecka. Polisen inväntar de preliminära resultaten av det och kommer i nuläget inte genomföra några ytterligare utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.