Sök

25 maj 07.55, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, narkotikabrott
22.53: Tre män i tjugoårsåldern kontrolleras central i Örebro. En av männen innehav misstänkt narkotika som tas i beslag. Anmälan narkotikabrott innehav upprättas och kommer utredas enligt SLF, snabbare lagföring.

Örebro, försök till våldtäkt
00.17: En kvinna kontaktar polisen och uppger att hon blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Flertalet utredningsåtgärder är vidtagna. Ingen person är frihetsberövad.

Örebro, narkotikabrott
00.22: Två män i övre tonåren misstänks för att vara påverkade av narkotika. Båda männen får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Örebro, misshandel
00.41: En man i övre tonåren uppger att han blivit misshandlad på en krog i centrala Örebro. Målsäganden kan inte uppge vem som är den som utfört misshandel. Anmälan upprättas utan gärningsperson utpekad.

Örebro, olaga hot
01.29: Ordningsvakt påkallar polispatrulls uppmärksamhet. Anledning en är att det inträffat en händelse på en krog i centrala Örebro. En man i 40-årsåldern misstänks att ha utfört en handling alternativt genomfört ett uttalande som uppfattats av tre personer som hot. Polispatrull upprättar anmälan olaga hot och genomför utredningsåtgärder. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.