Sök
Uppdaterad 26 maj 12.48

25 maj 14.01, Brand, Laxå

Villabrand i Hasselfors

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en villabrand i Hasselfors. Enligt räddningstjänsten brinner det kraftigt på platsen. 

Polispatrull är beordrade till brandplatsen, initialt är patrullen underställd räddningsledaren.

UPPDATERING KL.15:23:

En person befaras kvar i den brinnande villan. En person har tagit sig ut ur villan och är fysiskt oskadd. Släckningsarbete fortsätter och polis på plats vidtar utredningsåtgärder i form av förhör med vittnen.

UPPDATERING KL.17:54:

Ärendet är brottsrubricerat som mordbrand. I nuläget finns ingen misstänkt. Brottsplatsen avspärrad i väntan på att kunna utföra en teknisk undersökning.  

Ingen mer information finns att ge innan det att man genomfört den tekniska undersökningen på plats. 

Uppdaterad kl. 12.45:

En inledande undersökning har påbörjats på brandplatsen, i detta skede har det anträffas kvarlevor efter en person. Med stor sannolikhet är det den äldre kvinna som befarats ha blivit kvar i huset när branden startade. En rättsmedicinskundersökning kommer att genomföras för att säkerställa identiteten.

Brandplatsen är fortsatt avspärrad, vidare tekniskundersökning kommer genomföras när värmeutveckling dämpats. Utredningsåtgärder fortgår. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.