Sök

26 maj 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

21:35 Göteborg, grovt vapenbrott + grovt olaga hot
Polisen får samtal om att en man i 35-årsåldern riktat ett vapenliknade föremål mot fyra personer på Grevegårdsvägen. Därefter har mannen gått in i sin lägenhet. Flera patruller åker till adressen. Personal från insatsstyrkan kallas också till platsen för att genomföra ingripandet. De etablerar kontakt med mannen, lägenhetsdörren står öppen, och mannen säkras och grips under lugna former, misstänkt för grovt vapenbrott samt grovt olaga hot. I bostaden hittas ett vapenliknande föremål. Mannen anhålls senare av åklagare.

23:07 Göteborg, misshandel
Allmänhet har sett en man i 50-årsåldern slå en kvinna på Nya Allén. När inringaren konfronterat mannen har han gjort utfall mot denne och dennes sällskap. Polis åker till platsen och påträffar den misstänkte mannen och målsägande, som är i relation. Mannen grips, misstänkt för misshandel.

23:50 Göteborg, grovt olaga hot mot grupp
Polisen får samtal om att en man i 70-årsåldern hotat ungdomar med kniv ombord på en buss. Ett flertal patruller åker på larmet. Mannen påträffas på bussen och grips. En kvinna i 60-årsåldern, som är i sällskap med mannen, har uttalat verbala hot i samband med händelsen. Även hon grips. Mannen och kvinnan misstänks för grovt olaga hot mot grupp, tillsammans och i samförstånd. Mannen är även misstänkt för grovt brott mot knivlagen. 

03:31 Trollhättan, försök till våldtäkt
En kvinna kontaktar polisen och uppger att en man följt efter henne och sagt att han vill följa med henne hem. När hon avböjer hans inviter slår han henne i ansiktet med knuten näve. Han ska även ha försökt dra av henne kläderna. Kvinnan flyr till fots och ringer 112. Polis åker till platsen och påträffar målsägande. Gärningsmannen påträffas inte. En anmälan upprättas gällande försök till våldtäkt samt misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.