Sök

26 maj 08.00, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Borlänge, misshandel
223.45: En man i 40-årsåldern uppger att han blivit misshandlad på en krog i centrala Borlänge. Mannen nekar sjukvård, skadebild okänd. Förundersökning får utvisa händelseförlopp.

Orsa, narkotikabrott
23.50: Kontroll av man i 20-årsåldern gav för handen misstanke om narkotikapåverkan. Mannen fick lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Borlänge, allmänfarlig vårdslöshet
00.29: Anmälare ser rök från ett hotellrum, räddningstjänsten beordras till platsen och släcker en brand. Polispatrull spärrar av hotellrum och upprättar anmälan allmänfarlig vårdslöshet. Hotellet utryms av personalen innan räddningstjänsten anländer.

Mora, narkotikabrott samt olaga hot och sexuellt ofredande
00.38: Ordningsvakt kontaktar polisen från en krog i Mora, det är stökigt på platsen och många som bråkar. Patrull omhändertar en man i 20-årsåldern som misstänks vara påverkad av narkotika, denna man får lämna ett prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Efter provtagning omhändertas mannen enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person. Mannen misstänks även för olaga hot samt sexuellt ofredande, vad som föranleder misstankarna är okänt.

Orsa, misshandel
01.13: Sjukvårdspersonal kontaktar polis då en patient uppgett att han blivit sparkad i huvudet. Polispatrull beordras till sjukvårdsinrättningen för att vidta utredningsåtgärder men målsäganden hade avvikit innan patrull anländer. Brott har ändock kommit till polisens kännedom varför en anmälan om misshandel upprättas.

Rv66 Malungsfors, rattfylleri
04.12: Kontroll av förare på en fyrhjuling ger ett positivt blås i sållningsinstrument vilket påvisar alkohol i utandningsluften. Mannen som är i 40-årsåldern medtas för bevisprov, analys får utvisa om misstanke kvarstår alternativt att ärendet avskrivs som ej brott.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har omhändertagits 15 LOB, lag omhändertagande av berusad personer. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet. Ett högt inflöde av ärende har medfört hård belastning på polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.