Sök
Uppdaterad 26 maj 10.12

26 maj 08.21, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00.00-07.00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00.43 Trafikbrott, Boden:
Bilförare på länsväg 605, Fagernäs, får ordningsbot efter att ha kört åt fel håll i en rondell.

01.08 Trafikbrott, Gällivare:
A-traktorförare får, efter en flygande inspektion av fordonet, en ordningsbot på grund av otillräcklig profil på bakdäcken. A-traktorn måste genomgå registreringsbesiktning och efterkontroll.

01.47 Misshandel. Piteå:
Polisen kontaktas av en ordningsvakt på en krog om att en man blivit misshandlad av en annan man. Polispatrull beordras till platsen. Förhör med båda männen hålls och en anmälan gällande misshandel upprättas.

02.33 Rattfylleri, Piteå:
Vid stopp och kontroll av en personbil blåser föraren, en man, positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. Då föraren är utländsk medborgare grips han och anhålls senare av åklagare.

03.20 Knivlagen, Kiruna:
Vid kontroll av en man i centrala Kiruna påträffas misstänkt narkotika samt knivar som tas i beslag. En anmälan gällande ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen upprättas.

04.45 Rattfylleri, Luleå:
Vid stopp och kontroll av en personbil blåser föraren positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan upprättas.

Övrigt:
En man i Piteå kommun har under natten gripits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna som han tidigare haft en relation med. Mannen har senare anhållits av åklagare.

En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 10.12:

03.41 Arbetsplatsolycka, Piteå:
Polisen får under natten information om att en man skadat foten när han ramlat från en pall i samband med arbete i centrala Piteå. Mannen har förts med ambulans till sjukvård.

Polispatrull har under morgonen kontaktat mannen och tagit upp en anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.