Sök

27 maj 07.40, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, stöld
01.13: En krog i centrala Örebro utsätts för en stöld genom inbrott. Okänd gärningsperson har varit inne i lokalen, polispatrull söker misstänkt men ingen person anträffas. Vad som är stulet är okänt och personal kommer få inventera och komplettera anmälan med en godslista.

Örebro, stöld
03.51: En Kiosk i de västra stadsdelarna utsätts för en stöld genom inbrott. Flera personer har varit inne i kiosken och sedan lämnat den samma med varor. Flera polispatruller söker i området samt att hundpatrull spårar, tre gärningspersoner som kan knytas till brottet anträffas. En av dem har även ett föremål på sig som faller under brott mot knivlagen, föremålet tas i beslag. Anmälan misstänkt stöld genom inbrott upprättas samt anmälan grovt brott mot knivlagen. Varor som stulits återlämnade till rättmätig ägare.

Polisområde Örebro, Stöld
Under natten har flera patruller arbetat i ett ärende där en man i 50-årsåldern gripits och under tidiga morgonen anhållits av åklagare misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Beslag av fordon är verkställt.
Mannen misstänks även för rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning. Mannen hade vid kontroll även misstänkt narkotika på sig.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet. Elva viltolyckor har inrapporterats, inga personskador har uppstått i samband med dessa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.