Sök

Just nu är det störningar när du ringer 114 14. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår. Polisens e-tjänster fungerar som vanligt.

Uppdaterad 28 maj 08.13

28 maj 07.43, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 75-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Personkontroll resulterade i misstänkt vapenbrott

23:21 En patrull gjorde en personkontroll i Kättilstorp, Jönköping. Personen, som kom ut från en lägenhet, hade droger på sig och blev misstänkt för ringa narkotikabrott innehav samt eget bruk. Ytterligare en person lämnade lägenheten. Även den personen kontrollerades och befanns ha droger på sig.  Vid efterföljande husrannsakan påträffades ett vapenliknande föremål. Mannen som är i 55-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för vapenbrott samt narkotikabrott.

Misstänkt rattfyllerist i olycka

02:15 Polis och räddningstjänst larmades till riksväg 27, Bor med anledning av en trafikolycka.  En bil låg på sidan intill vägen i en korsning och föraren var klämd mot taket.

Föraren togs ur bilen och fördes till sjukhus där mannen kroppsbesiktades. Mannen som är i 30-årsåldern blev misstänkt för drograttfylleri samt vårslöshet i trafik. Bilen bärgades. Skadeläget är i övrigt oklart.

08:13 Skadeläget betecknades av regionen under natten som allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.