Sök

Just nu är det störningar när du ringer 114 14. Ring alternativt telefonnummer 010 56 46 400. Vid akuta eller pågående ärenden ring 112. Felsökning pågår. Polisens e-tjänster fungerar som vanligt.

28 maj 09.04, Övrigt, Södermanlands län

Pressinbjudan till PDV-övning i Eskilstuna

Pressinbjudan till Blåljusövning i centrala Eskilstuna den 29 maj

Tid för samling: 16:00

 Polisen i region Öst övar kontinuerligt ihop med andra blåljusaktörer för att samspelt och effektivt agera i en terrorsituation med det som kallas pågående dödligt våld. Under onsdagen är det dags för övning i centrala Eskilstuna. Nu, sedan i höstas, i ett förhöjt terrorhotläge enligt Säpo, en fyra på en femgradig skala. Du kommer att få möjlighet att följa inledningen av övningen. Därefter finns Robert Åkerström tillgänglig för frågor på plats.

 

Bilder från övningen kommer att finnas tillgängliga under kvällen genom polisens presstjänst.

 

Anmäl dig

För att delta skickar du ett mejl med deltagarens namn, kontaktuppgifter och organisation/mediehus till media.ost@polisen senast klockan 10.00 den 29 maj.

 

Medverkande

Robert Åkerström polisen Eskilstuna

Johnny Gustavsson presstalesperson

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.