Sök

29 maj 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

23:13, Vänersborg, sabotage
Ett godståg körde på någonting på tågspåret i kommundel Brålanda. Det är oklart vad som kördes på, men tåget ska ha skadats i samband med händelsen. En polisanmälan upptogs gällande sabotage. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

23:23, Göteborg, narkotikabrott
En förbipasserande ringde till polisen med anledning av ett verbalt bråk mellan tre personer. Enligt vittnet hade någon av personerna en flaska i handen. När polisen kom till platsen fanns det inga tecken på att någon skulle ha skadats. I samband med en kontroll av personerna påträffades en mindre mängd misstänkt narkotika på en av personerna, en man i 30-årsåldern. Han misstänks nu för narkotikabrott. En annan av personerna, också en man i 30-årsåldern, omhändertogs för berusning enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer).

23:37, Härryda, skadegörelse m.m.
En familj vaknade av att fönsterrutor krossades på deras bostad. De larmade polisen som snabbt kom till platsen och då såg en person på fastighetens tak. Personen, en man i 40-årsåldern, tog sig ner från taket och kunde kontrolleras av polispatrullen. Mannen uppgav att någon var ute efter att skada honom, och att han gjort allt detta för att polis skulle komma till platsen. Mannen misstänks för skadegörelse och ofredande.

23:42, Stenungsund, tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
Ett larm inkom till SOS med anledning av en singelolycka med en personbil. Vittnet uppgav att personer sprungit från platsen efter olyckan. Personbilen var anmäld stulen, varför en polisanmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättades. Händelsen utreds även som en smitningsolycka. Ingen person har gripits i nuläget.

03:13, Göteborg, brand
SOS fick ett larm om en brand på en balkong i Länsmansgården. I dagsläget är omständigheterna oklara kring varför det börjat brinna. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person kom till skada till följd av branden, och ingen person har delgetts misstanke i nuläget.

Brott i nära relation

Polisområde Storgöteborg
En man greps under kvällen för överträdelse av kontaktförbud. Detta genom att ha sökt upp en kvinna, som han har ett kontaktförbud gentemot, utanför hennes bostad under kvällen. Mannen är numera anhållen.

Polisområde Älvsborg
En man hotade en kvinna, som han har en relation till, med kniv. Det ska ha funnits flera barn i bostaden som bevittnade händelsen. Ärendet utreds som grovt olaga hot och barnfridsbrott. Mannen hann lämna platsen innan polis anlände.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.